dinsdag 2 april 2013

Zorg voor minderjarige kinderen


Ook jonge ouders kunnen plotseling overlijden, terwijl de kinderen nog minderjarig zijn.  In dit soort noodsituaties moet de opvoeding en verzorging van de kinderen uit handen gegeven worden, maar wie gaat dit doen?

Als er niets geregeld is …

In Nederland mogen beiden families hun zegje doen, maar is het uiteindelijk de rechter die beslist wie de opvoeding en verzorging van de kinderen op zich mag gaan nemen. In Spanje gaat de zorg voor de kinderen in eerste instantie naar één van de grootouders van de kinderen. Het is aan de rechter om te beslissen welke grootouders deze taak het beste op zich kunnen nemen. Wil je zelf beslissen wie er voogd wordt in plaats van dat de rechter dat beslist? Benoem hem/haar dan zelf.

Hoe kan ik een voogd benoemen?

Soms maken mensen mondelinge afspraken met familieleden dat zij voor de kinderen zorgen, als er onverwacht iets gebeurt. Dit is niet bindend voor de rechter. De enige mogelijkheid om zelf te beslissen wie er voogd wordt, is het opnemen van een voogd in je testament. Het kan verstandig zijn een alternatieve voogd te benoemen voor het geval de aangewezen voogd op dat moment deze taak niet op kan of wil nemen.

Voorkom dat er onenigheid tussen familieleden ontstaat of je kinderen terechtkomen bij een persoon die je minder geschikt acht. 
Neem contact op met Vision in Finance. 


Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2013 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiëren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten