dinsdag 2 april 2013

Je kinderen behoeden voor verkwisting


Is een kind nog minderjarig wanneer hij/zij een erfenis ontvangt, dan is de ouder of de voogd verantwoordelijk voor het beheer van de erfenis. Een kind kan pas over het geld beschikken vanaf zijn/haar achttiende jaar. Maar wat als het kind niet goed met geld kan omgaan of grote schulden heeft?

Voorkomen dat je kind de erfenis er direct doorheen draait

In een Nederlands testament kun je een bewindvoerder benoemen. Een bewindvoerder is iemand die tot een bepaalde leeftijd van het kind, bijvoorbeeld tot 23 jaar, in financiĆ«le zin een oogje in het zeil houdt. Hij/zij heeft als taak om het geld, gedurende de termijn dat het erfdeel ´onder bewind´ staat, te beheren. Indien het kind het geld nodig heeft voor bijvoorbeeld studie of een eigen woning dan moet hij/zij hiervoor toestemming vragen aan de bewindvoerder. De ouders kunnen hierover in een testament specifieke afspraken maken.
Laat je informeren door Vision in Finance. Neem contact op.


Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2013 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiĆ«ren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten