dinsdag 2 april 2013

Een testament; ook relevant voor jonge mensen


Jonge mensen denken vaak dat een testament iets is om later te regelen. Het tegendeel is waar. Het zijn juist de jonge gezinnen die financieel kwetsbaar zijn wanneer één van de partners komt te overlijden.

Je gezin draaiende houden

Jonge gezinnen begeven zich in de levensfase waarin ze over het meeste geld moeten beschikken. Ze hebben een relatief laag inkomen omdat ze aan het begin van hun carriére staan en hebben daarentegen vaak hoge lasten. Het is daarom vooral in deze levensfase belangrijk dat na het overlijden van een partner, de overgebleven partner zo weinig mogelijk financiële zorgen heeft. Het dragen van de last dat de partner is overleden en de zorg voor de kinderen, is al zwaar genoeg. 

Wees op het onverwachte voorbereid

Ook voor jonge gezinnen is het dus verstandig om inzichtelijk te krijgen wat de financiële gevolgen zijn van het overlijden van een partner voor de rest van het gezin. Met name voor gezinnen met weinig liquide middelen, voor gezinnen woonachtig in Spanje en voor ongehuwde partners kan het belangrijk zijn om voorzorgsmaatregelen te treffen. Een goed opgesteld testament kan financiële problemen als gevolg van de verdeling van de nalatenschap voorkomen, erfbelasting verlagen, en er zelfs voor zorgen dat de langstlevende partner helemaal geen erfbelasting betaald.
Laat je informeren door Vision in Finance. Neem contact op.



Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2013 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiëren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten