dinsdag 9 april 2013

Ruzie om de erfenis


Het is vooraf vaak niet voor te stellen, maar een erfenis kan zelfs in de meest hechte families conflicten en problemen veroorzaken. Ellende die vaak eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Een kwestie van gevoelens

Uit onderzoek[1] onder notarissen blijkt dat erfgenamen steeds vaker ruzie maken over de verdeling van de erfenis. Veelal is dit geen kwestie van hebberigheid maar van gevoelens van onrechtvaardigheid. Elke erfgenaam heeft zijn eigen, unieke geschiedenis met de overledene en wil die terugzien in de verdeling van de erfenis. Wie krijgt de gouden ring waar de overledene zo aan gehecht was? Naar wie gaat de Friese Staartklok die al zo´n 100 jaar in familiebezit is? Wat gebeurt er met de vakantiewoning in het buitenland?

Zorg voor duidelijkheid!

Er wordt in de meeste gezinnen niet gesproken over de situatie na overlijden en dat is zonde. Door tijdens je leven duidelijke afspraken te maken, oefen je invloed uit op het wel en wee na je overlijden. Door duidelijk je wensen op papier te zetten, voorkom je conflicten rondom de verdeling en laat je jouw dierbaren de meest waardevolle erfenis na: met elkaar verder leven in harmonie.


Vision in Finance begeleidt je bij het maken van een goed plan, rekening houdend met juridische en belastingtechnische aspecten binnen de internationale regelgeving. Maak hier een afspraak.


[1] (Plus Woman, jan. 2010)


Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2013 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiĆ«ren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten