vrijdag 9 januari 2015

Landelijke en regionale acties leveren de Spaanse Staat miljoenen op

Zowel landelijk als regionaal wordt er door de Spaanse Belastingdienst resultaat geboekt als gevolg van het inzetten van diverse maatregelen ter bestrijding van fraude. Het meeste geld dat wordt opgehaald komt voort uit het niet, niet volledig of onjuist aangeven van erfenissen en schenkingen.

Commissieregelingen voor belastinginspecteurs

Als onderdeel van het anti-fraude plan heeft Spanje een commissieregeling voor belastinginspecteurs ingesteld met als doel om 1,6 miljard euro extra aan belastingen binnen te halen. Vooral buitenlandse bedrijven en particulieren die zich in Spanje gevestigd hebben, zijn een ideaal doelwit. Ze hebben vaak hogere inkomens en vermogens en hebben veelal bankrekeningen in het buitenland waar ze vermogen denken te kunnen verbergen.

Verplichte informatieve aangifte vermogen in buitenland

Sinds 2013 heeft de Spaanse Belastingdienst alle residenten in Spanje de verplichting opgelegd om jaarlijks een informatieve aangifte te doen van bezittingen in het buitenland die de 50.000 euro overschrijden. Dit is puur ter controle. De Belastingdienst zal bij grote fluctuaties in het saldo, bijvoorbeeld als gevolg van een schenking of erfenis, extra alert zijn. Verstrekt men geen of onjuiste informatie, dan wordt dit als fraude bestempeld en volgen hoge boetes.

Wil je meer weten over deze en andere maatregelen van de Spaanse Belastingdienst en de gevolgen die dit kan hebben voor jouw situatie? Neem contact op met Vision in Finance

Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2015 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiĆ«ren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten