vrijdag 9 januari 2015

Internationale uitwisseling van gegevens


In de strijd tegen belastingontduiking hebben vijf landen, waaronder Spanje, gezamenlijk een project opgezet voor een automatische en wereldwijde uitwisseling van bankgegevens. Andere landen zijn uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten.

Internationaal project

Het project is geïnitieerd door Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Inmiddels zijn er meer dan 40 landen aangesloten bij dit project, zo ook Nederland en België. Andorra en Zwitserland zullen op korte termijn volgen. De verwachting is dat in 2017 en 2018 de belastingdiensten van 54 landen op automatische wijze gegevens uit kunnen wisselen zonder dat er verzoeken vanwege individuele inspecties nodig zijn. De algemene gedachte is dat deze internationale uitwisseling een radicale verandering zal veroorzaken in de strijd tegen belastingfraude.


Het niet opgeven van een ontvangen erfenis/schenking uit het buitenland en/of het stallen hiervan op een buitenlandse rekening zal hoogstwaarschijnlijk niet langer ongemerkt blijven. Wil je meer weten, neem contact op met Vision in Finance

Volg Vision in Finance ook op LinkedIn en Twitter

Copyright © 2015 Vision in Finance. Geheel of gedeeltelijk kopiëren van de informatie op deze pagina is niet toegestaan zonder duidelijke bronvermelding (M. Vissers, Vision in Finance)

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Alhoewel Vision in Finance haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de informatie juist is, accepteert zij geen enkele aansprakelijkheid voor enige vorm van schade als gevolg van de informatie in dit artikel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten